Uitslag D1 ronde 2, 15 november in Roosendaal

Zondag 15 november werd in Roosendaal de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. Door vele afmeldingen kwamen er ‘slechts’ 32 zwemmers namens Neptunus ’58 aan de start in de strijd, maar zij zwommen ontzettend hard. Persoonlijke records van vijf seconden of meer vielen bij bosjes.

Eén van de hoogtepunten van de middag kwam meteen al in het allereerste programma. Mark van Dinther, die vorig weekend tijdens de Brabantse Sprint Kampioenschappen al brons op de 50 vrij had veroverd, gaf toen  al aan in Roosendaal als startzwemmer van de 4 x 100 vrij de grens van 1 minuut te willen doorbreken. En hoewel de keerpunten nog verre van goed waren, slaagde hij met gemak in zijn missie. Zijn tijd: 58.88 !!! Een geweldige verbetering dus. Vervolgens zwom Jeroen Trimbach 1.06 (drie seconden onder zijn pr!). Frank Hovenier liet 1.02 noteren en Roel vd Kleij sloot af met een 57-er. Dit zorgde voor een eindtijd die 2,5 seconde sneller dan hun inschrijftijd was en leverde de derde plaats op. Vervolgens zwommen de meiden 4 x 50 wissel. Het team, bestaande uit Elke Schellekens, Anouk van Lokven, Shirley Voets en Lisa Smits, behaalde een vierde plaats.

De jongste zwemmers hadden de 50 vrij en 50 school op het programma staan. Indy zwom beide keren iets boven haar beste tijd, maar haar tijd op de 50 vrij was wel goed voor een zilveren medaille. Op de schoolslag werd ze zesde. Katie Brunnen verbeterde haar pr op de vrije slag met maar liefst 5,5 seconden, en deze tijd was pas zes weken oud! Ze werd hiermee vijfde. Op de schoolslag verbeterde ze haar beste tijd met 2,5 seconde en werd ze dertiende. Valerie Messerschmidt zwom voor het eerst 50 meters, maar deed dat uitstekend! Op de vrije slag eindigde ze ondanks een sterke tweede baan net achter Katie op plaats zes. Op de schoolslag werd ze tiende.

In de categorie 1998 en 1999 waren er ook veel persoonlijke records, op zowel de 100 wissel als de 50 vrij. Noud van Boven verbeterde op de wisselslag zijn beste tijd met 2,5 seconde en werd achtste. Pim de Crom werd op deze afstand tiende. Op de 50 vrij zwom Noud wederom 2,5 seconde sneller dan ooit en eindigde als vijfde. Pim was bijna een seconde sneller dan ooit en werd elfde. Amy Heeren debuteerde op de 100 wissel in een van de eerste series, maar ze nam vanaf het begin af aan een grote voorsprong op de rest van het veld. Het leverde haar een geweldige tijd op, en een achtste plaats. Isa vd Ven verbeterde haar beste tijd met maar liefst negen seconden en werd vijftiende. Kyra Jongman volgde op een half seconde op plaats 16. Anouk van Os eindigde als 17e met een verbetering van bijna drie seconden. Fabiënne Messerschmidt was drie seconden sneller dan een half jaar geleden en werd 18e. Kiki Sluijpers zwom net als Amy deze afstand voor het eerst. Op de 50 vrij zwommen Amy en Kyra voor het eerst binnen de veertig seconden, en ze verbeterden hun beste tijd met 2,5 seconden. Kyra werd tiende en Amy elfde. Isa was ruim twee seconden sneller dan haar oude toptijd en tikte als vijftiende aan. Anouk van Os was iets sneller dan haar oude pr en werd 18e. Fabiënne was bijna een seconde sneller en eindigde op plaats twintig. Kiki werd 26e en ook zij was nog niet eerder zo snel.

In de categorie 1996 en 1997 waren ook gigantische verbeteringen te zien. Jeroen van Dinther was, door alle afmeldingen, de enige jongen in deze leeftijdscategorie. Op de 100 school verbeterde hij zijn beste tijd met een seconde en eindigde hij als tiende. Diezelfde plaats haalde hij ook op de 100 rug. Bij de meisjes was Lara vd Ven de snelste van Neptunus ’58 op plaats zes. Ondanks een liesblessure bleef ze maar iets boven haar beste tijd. Op de rug eindigde ze op plaats acht. De grote verbeteringen kwamen op naam van Demi van Os en Daphne Voets. Op de schoolslag verbeterden ze hun pr met negen en zes seconden (plaats tien en elf). Ook na 50 meter kwamen er voor deze twee zwemsters persoonlijke records op de klokken. Op de 100 rug was Demi de snelste van de vereniging. Ze verbeterde haar beste tijd met 2,5 seconde en werd zevende. Daphne was op deze afstand acht seconden sneller dan ooit tevoren en werd elfde. Ook haar pr op de 50 rug werd scherper gezet. Bo Sluijpers bleef op de schoolslag iets boven haar beste tijd en werd twaalfde. Op de rug werd ze twaalfde dankzij een verbetering van ruim twee seconden. Rachel Brunnen bleef op beide afstanden iets boven haar beste tijden, en werd 21e en 22e.

Bij de zwemmers in 1994 en 1995 waren er ook enkele verassingen. Op de 100 vlinder zwom Jeroen Trimbach maar liefst tien seconden sneller dan een jaar geleden en behaalde hij de tiende plaats. Camiel Maseland zwom deze afstand voor het eerst, maar zette een keurige tijd neer. Beide jongens waren na 50 meter nog niet eerder zo snel! Op de 100 vrij liet Jeroen zien ook individueel zien 1.06 te kunnen zwemmen, nadat hij dat eerder op de middag al in de estafette had laten zien. Hij verbeterde zijn pr met drie seconden. Camiel liet een nog grotere verbetering zien: zes seconden. De jongens werden zesde en twaalfde. Bij de meiden bleven Shirley Voets (zilver), Anouk van Helvoirt (vijfde) en Esra Pennings (tiende) boven hun beste tijden op de vlinderslag. Op de 100 vrij verbeterde Shirley  haar persoonlijke record en haar eigen clubrecord met ruim twee seconden en behaalde brons. Anouk van Helvoirt werd achtste, Esra dertiende en Lies vd Bersselaar eindigde als achttiende.

In de programma’s voor 1992 en jonger werden ook een aantal persoonlijke records gezwommen. Mark van Dinther bleef op de 100 school net buiten de prijzen met een vierde plaats. Op de 200 wissel viel hij wel in de prijzen. Hij behaalde brons met een verbetering van ruim twee seconden. Zijn eindtijd was tevens goed voor een startbewijs voor de Brabantse Winter Kampioenschappen in januari. Bij de meiden viel Elke Schellekens op de wisselslag net buiten de prijzen. Zij kwam, ondanks een pr van een seconde, 0.03 tekort voor het brons. Op de 100 school werd ze zesde. Anouk van Lokven werd achtste op de 100 school en zesde op de wisselslag. Manissa vd Brand werd tiende op de school. Op de 200 wissel verbeterde ze haar beste tijd, van een maand geleden, met vier seconden! Jet vd Bersselaar eindigde op de 100 school als twaalfde, net voor haar zusje Lies, die dertiende werd en haar persoonlijke record verbeterde. Op de 200 wissel werd Jet net voor Manissa tiende.

Bij de senioren had Neptunus ’58 twee heren en twee dames. Roel vd Kleij zwom op de 200 vrij naar het zilver. Frank Hovenier verbeterde op deze afstand zijn persoonlijke record van twee jaar geleden met drie seconden. Op de 200 rug werd Roel vierde, ondanks een pr van een halve seconde. Frank werd, net als op de vrije slag, zevende. Sandra Schellekens en Lisa Smits werden op de 200 vrij respectievelijk zevende en achtste. Lisa zwom de rug voor het eerst en eindigde als negende. Sandra werd ook op deze afstand zevende.

De middag werd afgesloten met de 4 x 50 vrij voor jongens en meisjes uit 1998 en 1999. Neptunus ’58 werd daarop vierde. Noud van Boven opende, met een tijd die onder zijn pr van voor deze wedstrijd lag. Kyra was eveneens sneller dan voor deze wedstrijd, en vervolgens bleef Pim, na een lange middag in het zwembad, maar iets boven zijn beste tijd. Amy was slotzwemster en was zelfs nog sneller dan eerder op de middag! In totaal eindigden de vier zwemmers als vierde

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Volg de officieuze tussenstand in de competitie via zwemkroniek.

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'